Jimi rocker skogen

Bildeboken «Jimi rocker skogen»

Jimi rocker skogen - bokomslag

Jimi syntes ikke at han var like god som vennene sine. Bob Bjørn fant på fine sanger om livet, Janis Papegøye sang akkurat det hun følte og Mick Krokodille var ikke redd for å lage show og baluba. “Og hva kan jeg, liksom?” spurte Jimi seg selv. “Null, niks og nada!” En dag fikk Jimi en overraskelse … Denne boken handler om å finne drømmen sin og våge å følge den. Men ikke nødvendigvis i den rekkefølgen.

Hovedpersonen i denne boken er en liten rødpanda som heter Jimi. Fortellingen er skrevet fritt inspirert av (mitt store idol) Jimi Hendrix. Jeg håper at denne fortellingen – og karakterene – vil falle i smak hos de minste. Kanskje kan denne boken også på sikt være med på å vekke interesse for artisten Jimi Hendrix?

Stilen i boken er ment å gi assosiasjoner til psykedelisk stil/hippiestil fra rundt 1967-70, og fargebruken kan gi en liten link til områdene rundt Tibet og Himalaya (der rødpandaene holder til). Her er et eksempel på noen av illustrasjonene i boken «Jimi rocker skogen», som er utgitt på Barnebokforlaget våren 2014 (se også fava.no).

Jimi rocker skogen - oppslag til boken

Illustrasjonsteknikken: Figurene, dyrene, insektene og fuglene – er laget i scraperboardteknikk. Disse svart/hvitt-illustrasjonene i scraperboard er scannet, og fargelagt digitalt.

(Scraperboard er en teknikk der en skraper ut detaljer med en skalpell/spiss redskap – på en kartong som er dekt med et tynt svart lag øverst. Linjene som en skraper ut, blir hvite). Mønstrene i bakgrunnen, og i de forskjellige flater i motivene – er komponert, og fargelagt digitalt i Photoshop.

Før jeg startet med originalene til illustrasjonene, eksperimenterte jeg med stil/teknikk og uttrykk. Jeg prøvde ut en stilisert og enkel stil på Jimifiguren, før valget falt på den mer detaljerte scraperboardteknikken. Scraperboardteknikken gjorde det mulig å få frem små detaljer, og pelsteksturer i figurene.

Jeg prøvde også å bruke denne detaljerte teknikken på alle motivene (blomster, trær, bakgrunn osv), men da fikk ikke stilen frem de rette assosiasjonene til «hippiestilen». Fant ut at den beste løsningen ville være å utføre selve figurene i scraperboard, mens bakgrunner og andre flater i illustrasjonene ble dekorert med stiliserte, organiske, bølgende mønster.

Lyst på boken?

Hvis boken «Jimi rocker skogen» virker interessant, så kan den skaffes hos bokhandlere, nettbokhandlere, og lånes på bibliotek :)

Her er en link til Barnebokforlagets nettbutikk Fava, der du kan kjøpe boken med max rabatt på 12.5 % ved bruk av rabattkoden: jimi.

Linker til andre nettbutikker – der boken også kan skaffes: ord.no,  haugenbok.no, bsundervisning.no,  litteraturklubben.no, bokeksperten.no,  norskeserier.notanum.no, krimklubben.no, bokkilden.no, bestselgerklubben.no

Tilbakemeldinger på boken:

Kultbib.blogspot.no 15. mai 2015

Flere tilbakemeldinger på: Fava.no

Advertisements